simpele Tompoes

Dit lekkere recept heb ik zelf bedacht om simpel een lekkere tompoes te maken, dit lijkt er niet 100% op maar is wel erg lekker en minder zoet!

Wat heb je nodig?

  • Dr.Oetker zakje banket bakkers room
  • pakje bladerdeeg
  • Slagroom uit spuitbus of zelf kloppen
  • Poedersuiker
  • Eventueel smaak en/of kleurstof
  • Spuitzak 1 ronde mond 1 kartel (kartel alleen als je zelf slagroom klopt)
  1. Warm de oven op (Op de verpakking van jouw bladerdeeg staat op hoeveel graden de oven moet)
  2. Laat de bladerdeeg een beetje ontdooien en snij ze door de midden.
  3. Leg ze op een bakplaat en prik er met een vork verdeelt over al de plakken gaatjes (denk hierbij aan 5/6 steken)
  4. Doe ze in de oven als de oven warm is, hoe de tijd van de verpakking aan of korter. (Hou het dus in de gaten)
  5. Maak het zakje dr.Oetker banket bakkersroom aan met de aangegeven hoeveelheid water tot het mooi stijf is en bewaar dit in de koelkast in een spuitzak.
  6. Klop ook de eventuele slagroom en doe dit in de spuitzak (vergeet het kartel mondje er niet eerst in te doen) Leg dit ook in de koelkast
  7. Als de bladerdeeg plakjes afgebakken zijn laat je deze helemaal koud worden.
  8. Als ze koud zijn zoek je welke er mooi op elkaar passen en spuit je hier de banket bakkersroom tussen.
  9. Voor boven op kan je nu met poedersuiker smaak stof en/of kleurstof en water glazuur maken voor er boven op
  10. Doe dit als je het wilt r boven op en laat dit hard worden in de koelkast.
  11. Als je ze eenmaal gaat serveren doe er dan slagroom op. Wil je dat al vast doen? Gebruik dat een zakje klopfix.
  12. Sterkte met niet knoeien 😉

Ik heb in mijn recept smaakstof bij de Xenos gekocht in de smaak mango en deze er in gedaan. Deze had al een mooie oranje kleur ik deed dit dan ook voor Koningsdag thuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.