Recept Roti met pannenkoek

Wat heb je nodig?
Voor de roti zelf:
– kip 500 gram
– sperziebonen 300 gram ongeveer ze waren vers
– mini krieltjes 450 gram
– ui 1 stuks
– 2 teentjes knoflook
– kerrie masala
– zout en peper
– tomaten puree 2 blikjes
– kippen bouillon 1 blokje
– 500 ml heet water
Beslag voor ongeveer 7 pannenkoeken
-300 gram bloem
-600 ml melk
-2 eieren
-1 thee lepel zout
Eventuele toevoeging:
Eitje koken
Bereiding:
  1. Snij de kip in stukjes en snipper de ui & knoflook fijn. Kook ondertussen de sperziebonen en een eitje
  2. kook water en los daar de kippen bouillon in op
  3. zet een pan op het vuur en verhit wat olie of boter en fruit de ui aan en voeg later de knoflook toe.
  4. Doe daarna de mini krieltjes er bij in de pan en bak ze lekker bruin.
  5. Voeg de kip toe en laat dit ook aan de buitenkant even kleuren.
  6. Als ze goed zijn kan je de bouillon er bij gieten en de kruiden op smaak toevoegen. (bouillon in delen toevoegen)
  7. voeg de tomaten puree toe en eventueel nog wat kruiden uit de kast naar keuze.
  8. Voeg de gekookte sperziebonen toe en laat het ongeveer 8 minuten pruttelen.
  9. Maak dan het beslag (of tussendoor) voor de pannenkoeken en laat een koekenpan goed heet worden.
  10. Zelf bakken wij ze in boter maar als je hem goed heet laat worden kan dit ook makkelijk in olie! (voeg de olie of boter toe als de pan heet is)
  11. Bak te pannenkoeken en proef de roti of je hem lekker vind en alles goed gaar is denk daarbij aan de mini krieltjes en goed controleren of de kip goed is!
  12. leg een pannenkoek op je bord en doe er roti op en een ei en eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.