meringue roosjes maken

Dit recept is super simpel, als je alles gebruikt zoals het hoort!

  • 2 eiwit
  • 100 gram fijne kristal suiker
  • kleurstof evt. (niet op water basis)
  • azijn of citroen
  1. Verwarm de oven voor op 90/100 graden
  2. Maak je beslag kom, garden, spatel en spuitmondje schoon met azijn of citroen sap! (belangrijk anders klopt je ei niet op)
  3. scheid de eieren goed, als er eigeel in komt is het al fout!
  4. mix op volle snelheid de eiwitten tot het stijf is
  5. voeg in 4 delen de suiker er aan toe tot het mooi stijf is en het ondersteboven kan hangen
  6. spatel eventueel de gewenste kleurstof er door heen
  7. Doe het in een spuitzak met mondje naar keuze
  8. Spuit het op een bakplaat met bakpapier en doe het in de oven 1 uur tot ander half uur

En dat is het… zo simpel als wat! Als je maar niet te makkelijk doet, want het schoonmaken en geduldig werken is hier heel belangrijk

Veel bak plezier!

Tip1: Spuit mondjes zijn niet altijd heel goedkoop, en welke is nou goed? Als je net begint of wilt ontdekken raad ik die van AlieExpress zeker aan! Als je ze in RVS kan vinden helemaal top!
Tip2: Kleurstof in een bak/kook winkel halen! Of bij Pippoos die hebben een op niet water basis food colouring

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.