Haar transformatie

Mijn haar transformatie

Ik heb afgelopen week mijn haar geverfd en ontkleurd thuis. En wou jullie krijg wat meer vertellen over de producten die ik heb gebruikt. We bespreken onder anderen de merken Loreal Paris / Colorista en Crazy colour haar verf, daarom dit artikel veel lees plezier!

Mijn algemenen ervaring met haren verven

Ik verf sinds ik 12/13 ben al mijn haar. En ik vind dit super leuk om te doen, natuurlijk word je haar er niet beter op maar je kan het ook zo slecht maken als je zelf wilt. Ik verfde vroeger altijd mijn haar met Kruidvat eigen merk verf en ontkleurde het daar ook mee. Volgens mij is een groot deel van dit merk wat ik gebruikte ook al niet meer te koop, maar het was dus niet super super haarverf… Maar het koste ook de helft dan de merken… Hierna heb ik op een buitenlandse website de haar verf van Directions en Fox geprobeerd. Dit is een merk die vooral door mensen word gebruikt als ze een extreme haarkleur willen denk hier bij aan Blauw, paars, geel of groen. Ik zelf begon met Paars van fox ik vond dit een mooie haarverf, maar omdat ik dit gewoon over mijn eigen blonde haar heen deed werd het niet super en ging het er snel uit (er word ook altijd geadviseerd voor beter resultaat te bleken/ontkleuren). Daarna zo ver ik mij herinner de blauwe kleur gebruikt van Directions. Deze vond ik ook niet heel mooi uitvallen en werd erg snel groen door de eigen gele ondertoon in mijn haar. hierna heb ik een poosje minder met mijn haar gedaan en probeerde ik heel veel verschillende zilver kleuringen maar het werd allemaal niet zoals ik het wou. Ook heb ik Henna gebruikt maar daar schrijf ik over in een ander deel van dit artikel. Dit is mijn tot nu toe ervaring met haarverf.. Nu over het moment zelf!

Ontkleuren van mijn haar

Omdat ik een jaar geleden bruin/rood haar had van Henna was ontkleuren erg spannend en elke kapper/drogist rade mij ook af het te kleuren of ontkleuren, omdat je niet weet hoe het zou worden omdat henna een heel krachtig spulletje is. Toch heb ik een half jaar geleden ontkleuring gekocht en toen werd mijn haar eerst super geel door de henna en mijn eigen haar uitgroei spier wit! Toen heb ik er Grijze haarverf van Loreal Colorista er in gedaan en toen was het nog niet super door de oranje onder toon, maar het was al beter dan eerst.  Toen dat er uit ging heb ik mijn haar nog een x ontkleurd en weer de Colorista grijs er in gedaan. Toen was het al veel beter en ben hier ook erg blij van geweest. Nu heb ik mijn haren een paar maanden rust gegeven en deze week heb ik het in totaal weer ”pijn” gedaan door te ontkleuren (half uurtje) en wou ik er zilver in doen….

Crazy hair colour 

Dat dus… het kopje zegt het al, dit merk vind ik echt een oplichter! Mag dat jij anders van mening bent maar een ”zilveren” haarverf moet zo wie zo knal paars uit de verpakking komen! Het was super licht paars bijna wit dus ik voelde me zwaar opgelicht! Toch geprobeerd zoals ze adviseerde op ”towel dry hair” maar er gebeurde bijna niks een beetje gele tinten weg uit me haar, maar niet zoals ze het beloofde op de website (zie foto voor wat ze zeiden dat het word) Ik heb hier 3 flesjes van gekocht en wil ze eigenlijk terug sturen, omdat ik dit oplichterij vind!

Crazy Color Silver 100ml

Loreal Colorista

De lijn van Loreal Colorista ben ik dus wel erg tevreden over! Ik heb met 70% korting 2 pakjes grijze haarverf (die ik dus eerst ook al gebruikte) gekocht, en dit dus in mijn haar gedaan. De formule hier van is super sterk! Me hele hoofdhuid brande!!!, eigenlijk moet je het dan gelijk uitwassen maar ik dacht… Ja dag gaat me geld dus gewoon laten zitten en het prikken en branden ging weg. Na het uitwassen van mijn haar merkte ik na een tijdje rare plekjes op mijn hoofdhuid. Bleek dat de boven kant van mijn hoofd helemaal open lag! Au… Naja het deed geen pijn, maar Au voor me arme hoofdhuid die dit moet doorstaan! Sorry hoofdje….

Henna en ik

Henna is leuk! want het is goed voor je haar, dus je doet je haar er alleen maar goed aan! Maar het gaat ook bijna NIET meer uit je haar…. Ik heb hier geen slechte ervaring mee en ik zeg altijd met verven gewoon een x doen! Je kan wel gaan lopen piekeren maar daar doe je je zelf alleen maar te kort mee! Ik heb zelf bij onze Toko Henna gekocht!

Conclussie

Ik ben dus super blij met me haar! Maar kijk dus wel uit… bleken beschadigd je hoofdhuid heel erg! Beter kan je een dagje of weekje wachten met kleuren na het ontkleuren, omdat je je hoofdhuid echt beschadigd! Daarom draag je ook handschoenen tijdens het bleken of kleuren! (Wat ik ook niet doe maar wel aanraad ) De haarkleuring van Crazy Colour ga ik nooit meer gebruiken want dit was zeer teleurstellend! En anders niet van die verkoper want hun tonen het als GRIJS zilver en niet WIT zilver!

Dankjewel iniedergeval voor het lezen! Miss dat me hoofdhuid dan wat blijer word van jullie lieve geduld 🙂

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.