Fruit met chocolade

Ik had voor bij ons op het werk lekkere druiven stokjes en aardbeien met chocolade gemaakt, na vragen voor het recept leek het mij leuk dit hier met jullie te delen hoe ik deze heb gemaakt. Natuurlijk is het niet super moeilijk naar mocht je twijfelen kan je het altijd even lezen.

Wat heb je nodig?

– druiven
– aardbeien
– 3 soorten chocolade ( 3 repen melk en 2×1 reep wit en puur)
– spikkels bijvoorbeeld van dr.oetke
– kokos olie (moet niet)
– Stokjes om de druiven op te prikken
– bakpapier

Ik zelf gebruik als basis de melk chocolade en daar heb je dus wat meer van nodig omdat de wit en puur versiering is.

Hoe maak je het….

1. Ik begin met het alles klaar te leggen wat ik nodig heb, ik prik mijn druiven op stokjes en was ze samen met de aardbeien in water.
2. Smelt de melk chocolade met een halve eetlepel kokos olie obermarie. Of in de magnetron maar dan moet je hem er heel vaak uithalen en roeren en soms word je bakje door het soort steen heel heet en kan je je handen branden, denk hierbij aan aardewerk.
3. Als het gesmolten is begon ik zelf met de aardbeien die hielt ik aan de kroon vast en deed ze door de chocolade, daarna de druiven er in en goed uittikken anders heb je een hele flinke laag chocolade er over heen.
4. Laat deze uitharden op een bakpapiertje in de koelkast (niet stapelen)
5. Persoonlijk zou ik een nieuwe bak pakken om te smelten en beginnen met de witten chocolade dan kan je daarna de pure chocolade in de zelfde bak smelten scheelt weer wat afwas.
6. Als ze beetje hard geworden zijn kan je met een thee lepel de chocolade er over heen strepen? Als je dat zo zegt…. en daarna de spikkels er over heen en klaar!
7. Laat ze weer hard worden en daarna kan je ze serveren

Merry Christmas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.